• Inici
  • Blog
  • Gràcia inaugura el nou poliesportiu Josep Comellas

Gràcia inaugura el nou poliesportiu Josep Comellas

L'equipament, situada al carrer de Neptú, forma part d'un conjunt format per un aparcament de quatre plantes subterrànies i una escola bressol pública, la Caspolino, tots dos en funcionament des del setembre passat.

Durant l'acte d'inauguració, l'alcalde ha destacat l'impuls que dóna aquesta nova instal·lació a la "important aposta que fan Gràcia i la ciutat per l'esport", i ha subratllat: "L'èxit del pavelló està assegurat." "Aquesta seu és extraordinària i es convertirà en tot un referent", ha ressaltat Trias.

Inauguració Poliesportiu Josep ComellasUn equipament dedicat a Josep Comellas

El poliesportiu porta el nom de Josep Comellas, en honor de qui va ser un dels fundadors del Club Bàsquet Pedagogium i que en l'actualitat, amb 81 anys, n'és el president d'honor.

El CB Pedagogium, amb més de 60 anys d'història, tindrà la seva seu en la nova instal·lació i serà l'encarregat de gestionar-la per un període de tres anys. Per primer cop en la història, el club disposarà d'una pista coberta.

L'alcalde ha assegurat que la inauguració d'avui és un homenatge a Josep Comellas per la seva dedicació al llarg de "tants anys lluitant i col·laborant per l'esport". "Als clubs, les coses es fan gràcies a persones entregades i constants que creuen en l'esforç i en el futur de la nostra ciutat", ha dit.

Més de 600 metres quadrats de pista

L'equipament té una pista esportiva polivalent de 618,32 metres quadrats i un gimnàs annex de 350,80 metres quadrats. També disposa de dos vestidors per a dos grups de 20 persones, amb dutxes i vàters adaptats i una graderia per a 110 persones.

En el poliesportiu es podran practicar dos esports reglats, el bàsquet i el voleibol, a més de l'handbol i el futbol sala, pràctiques esportives no reglades. També disposarà d'un programa de promoció de l'esport adreçat a la gent gran, persones amb discapacitat i persones amb dificultats socials per accedir a la pràctica esportiva. Finalment, la instal·lació oferirà també programes d'esport escolar en horari extraescolar i programes de suport a l'esport reglat.

Un conjunt de tres equipaments

El conjunt d'equipaments –la pista poliesportiva, l'aparcament i l'escola bressol– ha costat 4,39 milions d'euros. L'aparcament subterrani consta de quatre plantes amb 217 places de cotxe, 21 de moto i 12 de bicicleta, i dóna resposta a una zona molt congestionada amb falta de places de pàrquing.

L'escola bressol Caspolino, amb 80 places, rep el nom de la petita fira d'atracció situada antigament a la plaça de Gal·la Placídia. Dos centres educatius del barri, l'IES Vila de Gràcia i l'escola Josep Maria Jujol, impartiran les classes d'educació física en aquest pavelló, coordinats amb les activitats del CB Pedagogium.

La regidora de Gràcia, Maite Fandos, ha destacat la importància que té per al districte i per a la ciutat disposar d'equipaments esportius municipals com aquest nou poliesportiu. "Necessitem instal·lacions com la que avui inaugurem per continuar impulsant la promoció de l'esport de base i perquè, cada cop més, nens i nenes de la ciutat i de la Vila de Gràcia practiquin el bàsquet i l'esport en general", ha manifestat.

Imprimeix Correu-e